Usein kysyttyä

Toiminta

Mistä nimi Punnitse ja Säästä tulee?

Punnitse ja Säästä tarkoittaa mahdollisuutta ostaa kutakin irtotuotetta juuri sen verran kuin haluaa. Punnitseminen säästää sekä rahaa että luontoa. Pakkausjätteen määrä vähenee, eikä hyvää ruokaa mene roskiin liian suurten pakkausten takia.

Mistä tuotteet tulevat?

Valikoimamme on hyvin laaja, ja tuotteita tulee jokaisesta maanosasta. Pähkinöiden päätuotantoalueet Aasiassa ovat Intia ja Vietnam. Yhdysvalloista tuodaan muun muassa saksanpähkinää. Kuivahedelmiä tulee erityisesti Lähi-idästä sekä Aasiasta.

Pyrimme hankkimaan valikoimiimme mahdollisimman paljon myös kotimaisia tuotteita. Kotimaisista tuotteista valikoimiimme kuuluvat mm. luomuviljat, härkäpavut, marjajauheet ja -mehut, hunaja ja kauden mukaan vaihtuvat muut tuotteet.

Monien tuotteiden alkuperämaa muuttuu satokauden mukaan. Myymälästä saatte halutessanne tarkempaa tietoa tuotteiden alkuperämaasta.

Miten kaukaa tulevat tuotteet voivat olla ekologisia?

Kaukaa tulevat tuotteet eivät voi kilpailla suoraan paikallisten tuotteiden kanssa ekologisuudessa. Pähkinöitä ja hedelmiä ei kuitenkaan kasva näillä leveysasteilla, joten tuotteet on tuotava kauempaa. Kaikki meille tulevat kuljetukset tulevat meriteitse, joka on ekologisin vaihtoehto. Lisäksi tuotteet on kuivattu jo lähtömaassa, joten ne vievät mahdollisimman vähän tilaa ja painavat mahdollisimman vähän.

Tuotteet

Miten pähkinät ja mantelit pitäisi säilyttää?

Korkean rasvapitoisuutensa takia pähkinät ja siemenet kannattaa säilyttää viileässä ja kuivassa paikassa valolta suojattuna. Paras paikka säilyvyyden kannalta on jääkaappi.

Ovatko pähkinät terveellisiä?

Pähkinät sisältävät runsaasti rasvaa, kohtuullisesti proteiinia ja vähän hiilihydraattia. Rasvahappokoostumus on edullinen: pähkinöiden rasvoista noin 90 prosenttia on rasva-arvojen kannalta terveellisiä kertatyydyttymättömiä ja monityydyttymättömiä rasvoja. Pähkinät sisältävät myös elimistölle välttämättömiä rasvahappoja, linoli- ja alfa-linoleenihappoa. Pähkinöissä on runsaasti mm. magnesiumia, kaliumia, B-ryhmän vitamiineja, E-vitamiinia, kalsiumia, fosforia, rautaa, kuparia ja sinkkiä. Varsinkin kasvissyöjille pähkinät ovat myös tärkeä proteiinin lähde. Pähkinät sisältävät myös runsaasti kuituja. Sadasta grammasta pähkinöitä saa 17–35 prosenttia päivän kuitutarpeesta. (lähde: meira.fi)

Mistä saan tietoa tuotteiden ravintoarvoista?

Myymälässä on kaikkien irtomyyntituotteiden kohdalla tiedot tuotteen sisältävistä perusravintoarvoista. Lisää tietoa monista myymistämme tuotteista terveyden ja hyvinvoinnin -laitoksen sivuilta: www.fineli.fi

Mistä tiedän, että tuotteet ovat luomua?

Luomutuotteet on myymälöissä merkitty vihreällä etiketillä. Luomutuotannon seuranta, kuten kaikkien elintarvikkeiden seuranta, perustuu sertifikaatteihin ja valvontaan. Kaikista myymistämme irtoluomutuotteista on saatavilla pyydettäessä luomusertifikaatin numero ja tarvittaessa itse sertifikaatti. Pakatuissa tuotteissa sertifikaatin tiedot voi tarkistaa pakkauksesta. Tavarantoimittajamme, jotka toimittavat meille luomutuotteita, ovat kaikki sertifioituja luomutukkuja joko suomessa tai englannissa. Lupaamme, että meillä luomu on aina luomua.

REALLY?
Punnitse & Säästä Facebookissa. Jäseniä 24708. Liity sinäkin!