Myymälät - Seinäjoki

Seinäjoki
Punnitse & Säästä Kauppiaat: Kristiina Mäntylä
& Susanna Kainulainen
Palvelemme:
K-Citymarket Jouppi Puhelin: 045 1028 150 Maanantai-Perjantai 10–19
Suupohjantie 45 seinajoki.jouppi@punnitse.fi Lauantaisin 10–17
60320 Seinäjoki

  Katso sijainti kartalta


Elise Rajamäki kuuntelee, kun kauppiaat Kristiina Mäntylä (vas.) ja Susanna Kainulainen (oik.) esittelevät OmBarin raakasuklaita.

– Minäkin haluan tällaisen kaupan! Susanna Kainulainen huusi ovelta astuessaan ensi kertaa Punnitse ja Säästä –liikkeeseen Kuopiossa. Asiakkaat katselivat huvittuneina, kun Kainulainen kauhoi innoissaan siemeniä, hedelmiä ja pähkinöitä pussi toisensa jälkeen. Hänelle Punnitse ja Säästä -kaupasta tuli pohjalaisittain ”irtohyväsköjen” ihmemaa.

Idea oman kaupan perustamisesta alkoi itää. Palatessaan kesälomalta käsityöliikkeeseen Kainulainen alkoi houkutella mukaan myös työkaveriaan Kristiina Mäntylää, joka oli tutustunut kauppaan Helsingissä lomamatkalla.

– Ihastuin valinnanvapauteen. Sain päättää itse täsmälleen, kuinka paljon haluan ottaa mitäkin tuotetta, sanoo Mäntylä.

Enää kaksikon ei tarvitse matkustaa kauas herkkuja hakemaan. Tilat uudelle kaupalle löydettiin Seinäjoen K-Citymarket Joupista. Mäntylä ja Kainulainen ahersivat tynnyrit ja hyllyt täyteen vauhdilla, minkä ansiosta 20. Punnitse ja Säästä avasi ovensa maanantaina 10. joulukuuta.

Mäntylä on aina halunnut perustaa herkkukaupan, jossa myydään naposteltavaa vaativaan makuun. Yksi Punnitse ja Säästä –liikkeen ideoista on tarjota sokerittomia, suolattomia tai muuten terveellisempiä vaihtoehtoja irtokarkeille. Hyllyille ja tynnyreihin on valittu paljon luomua ja Reilun kaupan tuotteita. Mäntylän herkkupussiin päätyvät etenkin maustetut cashewpähkinät.

– Sekoitellessa huomaa, miten hyvin erilaiset maut toimivat yhdessä.

Kaupassa tunnelma on kiireetön, ja asiakas voi rauhassa tutustua valikoimaan. Herkkuja ei tarvitse ostaa sokkona, sillä kauppiaat kertovat mielellään tuotteista ja antavat maistiaisia pyydettäessä.

Kainulainen on opettanut elävän ravinnon valmistamista kursseilla vuodesta 1995. Taitoihin kuuluvat esimerkiksi idätys, hapattaminen ja versojen kasvattaminen. Savon korvessa asuessaan hän oppi valmistamaan itse monenlaisia aineksia kasvisruokiin. Kainulainen on jakanut neuvojaan myös ammattikokeille. Hän toivoo, että asiakkaat kyselevät rohkeasti kaikesta ruuanlaittoon liittyvästä.

Kainulaisen suosikki on punainen linssi, josta saa talvella taiottua mausteista keittoa. Tuore kauppias lupaa jakaa lämmittävän linssikeiton reseptin kaikille kiinnostuneille.

Kainulaisen mielestä Punnitse ja Säästä tarjoaa jokaiselle jotakin. Asiakkaan ei tarvitse noudattaa erikoisruokavaliota, jotta löytää kaupasta itselleen sopivia tuotteita. Mäntylä lisää, että kauhomisesta tulee hyvälle tuulelle.

– Tämä ei ole niin totista touhua kuin ruokamarketissa.

REALLY?
Punnitse & Säästä Facebookissa. Jäseniä 27442. Liity sinäkin!