31.01.2020
It’s Pure ketju hakeutuu vapaaehtoisesti konkurssiin

It’s Pure ketju hakeutui velkasaneeraukseen 31.10.2019 tavoitteena saada purettua useita hankalia, kauan sitten tehtyjä vuokrasopimuksia sekä sopeuttaakseen toimintoja. Saimme Pirkanmaan käräjäoikeudelta välipäätöksen asiaan, jossa pyydettiin hakemukseen lisätietoja 24.01.2020 mennessä. Lisätietojen toimitus tapahtui sovitusti ja nyt olemme saaneet vastauksen saneeraushakemukseemme. Valitettavasti vastaus oli kielteinen eli ketjuamme ei hyväksytty velkasaneeraukseen.

Ketjun tilanne on muuttunut hiljalleen hankalaksi eikä suuntaa ehditty korjaamaan useista rahoituskierroksista huolimatta. Muutaman tappiolliset myymälät olivat niin tappiollisia, että mitkään toimenpiteen eivät riittäneet kattamaan niiden tappioita. Pitkittynyt saneerausprosessi vei onnistumiselta viimeisenkin mahdollisuuden.

Ketjun liikevaihto vuodelta 2019 on arvioita noin 2,7 milj. € ja tappio noin 1,6 milj. €, mutta vuoden 2019 tappiosta alaskirjauksia on noin 0,5 milj. €. Lisäksi yritykseen tehtiin lisäsijoituksia vuoden 2019 aikana noin 500 000 euron edestä. Yrityksen pääoma on 3 933 485 euroa negatiivinen, mutta siitä omistaja- ja pääomalainoja on 2 176 000 euroa. Kaikki luvut ovat alustavia, sillä vuoden 2019 tulos on tilintarkastamaton.

Toivomme, että tavalla tai toisella löytyy keino jatkaa ketjun kannattavien osien toimintaa. Ketjulla on kaikesta huolimatta kannattavia myymälöitä ja juuri uudistuva kuluttajaverkkokauppa, joka kasvoi yli 50 % viime vuonna. Lisäksi ketjuun kuuluu shop-in-shop myymälöitä, uusi yritysverkkokauppa sekä paljon aineettomia hyödykkeitä kuten suojattuja tuotemerkkejä. Erittäin harmittavaa on myös, mikäli ainutlaatuisia It’s Pure tuotteita ei saa jatkossa mistään. Näistä suosituimpia ovat juuri lanseeratut lisäaineettomat kotimaiset It’s Pure lakritsit, lisäaineettomat juomat, It’s Pure pähkinäsekoitukset sekä mm. It’s Pure slow roast kahvi ja muut ainutlaatuiset suosikkimme.

Toivottavasti toiminnan jatkuvuuteen löytyy ratkaisu, joka on hyvä niin ketjun loistavalle henkilökunnalle, erinomaisille yhteistyökumppaneille kuin myös kaikille asiakkaillemme. Ketjun toiminta jatkuu toistaiseksi normaalisti ja odotamme vastausta vapaaehtoiseen konkurssihakemukseemme.

Pahoittelen asioiden ikävää etenemistä.

Ystävällisin terveisin,

Ilkka Pihlajisto

Toimitusjohtaja

It’s Pure Oy perustettiin 11/2015 jolloin se osti Punnitse & Säästä ketjun toiminnot. It’s Pure® tarkoittaa Puhtaita ja Reiluja valintoja niin tuotteissa kuin toiminnassammekin. Ketjussa on myynnissä Suomen laajin pakkaamattomien irtotuotteiden valikoima sekä ekologisesti pakatut lisäaineettomat It’s Pure tuotteet.  It’s Pure ketjuun kuuluu 9 It’s Pure – sekä 5 Punnitse ja Säästä -myymälää, kolme shop-in-shop myynti pistettä sekä kuluttajien ja yritysten verkkokaupat, itspure.com ja itspuresnacks.com www.itspure.com –osoitteessa voi tehdä ostoksia sekä saada lisätietoa ketjumme toiminnasta.

REALLY?
Punnitse & Säästä Facebookissa. Jäseniä 24708. Liity sinäkin!